23.5.15

Παροντολογία και αηδία


Ρωτήσαμε την παγκοσμίου φήμης βίκυ-παίδεια να μας πει τι μας γίνεται καθώς αυτό που ζούμε είναι άνευ προηγουμένου συνδυασμένο, πολλάκις δοκιμασμένο και αυτή τη φορά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ εκτεταμένο (κάτι σαν την φράση-απειλή, δεν θα προλαβαίνεις να τις μετράς).  

Καθώς κάτι πολυυυυυυυυύ μεγάλο απειλείται, σείεται και βρυχάται. Άχουυυ το καημένο... στα τσακίδια.

Και η βίκυ ως διακεκριμένη παροντολόγος που είναι αποκρίθηκε παραπέμποντας στην σελίδα της Λαϊκισμόςhighlight της οποίας παραθέτουμε ακολούθως:


Λαϊκισμός, δημαγωγία και προπαγάνδα

Κατά την ακραία αρνητική του εκδοχή, ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.

Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.

Μορφή λαϊκισμού αποτελεί και η προπαγάνδα.Σώώώπα, θα μου πείτε. Μας φώτισε ή όχι εμείς την ευχαριστούμε για την ευγενική της ανταπόκριση και εγώ προσωπικά έχω να προσθέσω ένα ουαί τοις τζαμημένοις με ταυτόχρονη έπαρση των μέσων, αμφοτέρων των άκρων χειρών μου, ο ένας για τους εγχώριους κι ο έτερος για τους εξω(από δω)χώριους κακοθελητές.

ακολουθεί ένα σφηνάκι μουσικό διάλειμμα

υγιαίνετε

I try to keep a good attitude,
Each and every day,
But you’re talking business,
When I want to play,

You’re always in my way, bad bad attitude,
You’re always in my way,

Sometimes I look at you,
I wonder if you’re alive,
Are you cybernetic?
Or are you a jive ?

You’re always in my way, bad bad attitude,
You’re always in my way, bad bad attitude,

You’re giving me a bad attitude,
Every time I think of you baby,

It’s just not fair when you drool on me,
Then you bite my shoulder,
Like you’re out to feed,

You’re always in my way, bad bad attitude,
You’re always in my way, bad bad attitude,
You’re always in my way, bad bad attitude,
You’re always in my way.


Δεν υπάρχουν σχόλια: