25.7.14

Αντιγόνη
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοικτού Θεάτρου και η ομάδα “Omerta” παρουσιάζουν, Το διαχρονικό αριστούργημα του Σοφοκλή "Αντιγόνη", για δύο μοναδικές παραστάσεις.

Πέμπτη 24 & Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη

Η επαναστάτρια Αντιγόνη του Σοφοκλή του 5ου αιώνα έρχεται ενάντια στην ύψιστη εξουσία του Κρέοντα. Αντιτίθεται στον ισχύοντα νόμο της πόλης και θέτει το υψηλό και αδιάλλακτο φρόνημα της, την ευσέβεια στον θεϊκό νόμο και την αδερφική της αγάπη υπεράνω όλων.

«Έχω αυτό, τα έχω όλα» απαντά ο Κρέοντας κηρύσσοντας την χωρίς να το καταλάβει από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες ηρωίδες ανά τους αιώνες.

Πόσο πιο επίκαιρη θα μπορούσε να γίνει όταν επιλέγει μόνη της τον θάνατο της προκείμενου να κρατήσει την αυτοκυριαρχία της; Και πως αυτό συγκρίνεται -- ταυτίζεται με την Ελλάδα του σήμερα; (αυτοχειρία) Πόσο σύγχρονο είναι το σκοτάδι της πλάνης μέσα απ το οποίο διαγράφεται η πολιτική δύναμη-τυραννία του Κρέοντα; αλλά και πόσο σημερινή και κατανοητή είναι η ανθρώπινη επιλογή της Ισμήνης για επιβίωση μέσα σε αυτήν την δίνη;

Η αντιπαράθεση φίλων και εχθρών αποτελούσε κ εξακολουθεί να είναι η βάση για μεγάλο μέρος του ηθικού και πολιτικού προβληματισμού των Ελλήνων σε πολλά επίπεδα.

Πόσο διαχρονικό είναι το δίλημμα ανάμεσα στην αρσενική εξουσία και την γυναικεία αντοχή; Περισσότερα από την OMERTA THEATRE.


Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση – Διασκευή : Ελένη Μερκενίδου
Σκηνοθεσία : Παύλος Δανελάτος
Μουσική : Κώστας Βοζίκης
Κινησιολογία: Μελπομένη Βασιλικού
Δραματολογία : Δήμητρα Μήττα
Σκηνικά –Κοστούμια : Απόστολος Αποστολίδης
Βοηθός σκηνογράφου: Παναγιώτα Λιάμπου
Μακιγιάζ : Μαντώ Καμάρα
Βοηθοί σκηνοθέτη : Βαλάντης Γαργάνης, Παναγιώτα Λιάμπου
Υπεύθυνοι παραγωγής και επικοινωνίας : Ζαχαρίας Σπανός, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Κυριακή Τριανταφυλλίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Φούλης Μπουντούρογλου 
Γιάννης Βαρβαρέσος
Χριστίνα Γυφτάκη
Δημήτρης Δάγκαλης
Νίκος Κουνέλης
Ορέστης Κωνσταντινίδης
Λιλιάνα Νίγκρο
Θοδωρής Πολυζώνης
Ιωάννα Ρέτσα 
Δεν υπάρχουν σχόλια: