1.12.12

Desertshore/The Final Report - X - TG
Αναρωτιόμουν σήμερα, ούσα πολύ ζορισμένη, πως θα μπορούσα να κρατήσω τις εξελίξεις στον πάγο μέχρι να έχω το σθένος ν' αντεπεξέλθω με όχι μια απλά καλή λύση, αλλά με μια επανάσταση. Θεωρώντας πάντα πιθανό κάτι τέτοιο, που ωστόσο θα φαινόταν ακραίο ή έστω αδιανόητο για τους περισσότερους, αναγκάστηκα και μπήκα στην διαδικασία μιας αναζήτησης. Όπου και να κοιτούσα υπήρχαν διλήμματα που έσφιγγαν μέχρι ασφυξίας. Άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αναμενόμενα αδιέξοδα κι εγώ  απλά δεν έπρεπε να πέσω. Τότε μια βαθιά ανάσα μου εξασφάλισε όλο το απαιτούμενο οξυγόνο ώστε να μπορέσω να συγκεντρωθώ. 
Δεν μπορεί, αφού το ξέρω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στ' αλήθεια. Τι κάνω; Χμμμ... ο πανικός είναι εχθρός μου δεν βοηθάει, απορρίπτεται. Εεεπ, για στάσου ο πανικός είναι συναίσθημα και τι δουλειά έχει το συναίσθημα με μια τόσο αναίσθητη κατάσταση σαν αυτή που καλούμαι ν' αντιμετωπίσω. 
Ο ορθολογισμός λοιπόν, η λογική σκέψη αυτή είναι ενίοτε ψυχρή και ίσως με βοηθήσει.... Όχι η λογική εξαρτάται από το γνωσιολογικό υπόβαθρο και το γνωστικό επίπεδο του εκάστοτε όντος κι αυτό που καλούμαι ν' αντιμετωπίσω είναι παράλογα πρωτόγνωρο άσε που κάτι τέτοιο δεν απαντάται ως χαρακτηριστικό συμπαντικής λύσης, οπότε απορρίπτεται και αυτό. (Κρατούμενο το συμπαντικό χαρακτηριστικό).
Πες το άγνωστη κατάσταση κατά ένα μεγάλο μέρος και πάμε πάλι. 
Αν ήμουν το σύμπαν πως θα όριζα τις εξελίξεις των δράσεων και των αντιδράσεων μιας κατάστασης; Με την λογική και το συναίσθημα. Να το πάλι το διπολάκι της συμφοράς μου (ανθρωποκεντρικός τρόπος). Εεεεεντάξει, η λογική και το συναίσθημα δεν είναι λύση, όχι Η λύση αυτή καθ' αυτή αλλά εργαλεία, τρόποι προσέγγισης της πολυπόθητης λύσης. Άρα το σύμπαν δεν μπορεί να είναι το ένα ή το άλλο. Και τα δύο μαζί μήπως; Κάτι λείπει. Κάτι που να τα "γεφυρώνει". Ενέργεια. Μα φυσικά ενέργεια. Χωρίς αυτήν νέκρα, δεν κινείται τίποτα. Εδώ σηκώνω αριστερό φρυδάκι και προχωράω μειδιώντας. Ψυχή! χεχεχε. Ναι σίγουρα αυτή μπορεί να είναι συμπαντική και απλά εξαρτάται.... μα απ΄το ήθος φυσικά, το οποίο με την σειρά του απαντάται σε κάθε άνθρωπο, κοινωνία, σύμπαν (συμπαντικό χαρακτηριστικό) και μόνο διαφοροποιείται αναλόγως θετικά ή αρνητικά (κίνηση). Και τότε αναφώνησα: "Eureka!!!" (όχι αυτό είναι του Αρχιμήδη).
"Το σύμπαν είναι ΨΥΧΙΚΟ;!;!;!"
Και πάνω που με πήρε η χαρά από αυτήν την "ιστορική ανακάλυψη"(;) που είχε και πάμπολλες προεκτάσεις, θυμήθηκα το άζωτο (Ν)!! Απαντάται στο σύμπαν και εμένα με βολεύει στην υγρή μορφή του ως ιδανικό ψυκτικό. Μα βέβαια, στην χημεία άριστη ανέκαθεν (χαχαχα) και στην έρευνα επίσης (παλιά μου τέχνη κόσκινο...) είχα μπροστά μου την αρχή (το ήμισυ του παντός), πως δηλαδή θα πάγωνα τις εξελίξεις (βρισκόμουν μπροστά στον ξανακερδισμένο χρόνο του Μαρσέλ Προυστ) μέχρι να βρω μια επανάσταση αντί μιας απλά καλής λύσης.Κυκλοφόρησε μια μέρα μετά την 2η επέτειο από τον θάνατό του ως φόρος τιμής (χμμμ) από τους Chris & Cosey. Διπλό lp. 
Desertshore, το τρίτο άλμπουμ της Nico διασκευασμένο ολόκληρο. Όραμα του Peter που δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο και που στον Marc Almond βάζουμε τελεία και υποκλινόμαστε.
The Final Report... by X -X - TG...

The FalconerΔεν υπάρχουν σχόλια: