8.12.12

Όταν το Μέλλον αντίκρισε τον Μάστερ και διάφορα άλλα...χάρντκορ


James Blackshaw at six d.o.g.s. 6/12/12

Δεν ξέρω πως να αρχίσω την διήγηση για την εμφάνιση του μάστερ της κιθάρας James Blackshaw που κατάφερε να φτάσει εν τέλει στην σκηνή του six d.o.g.s. (ήρωας No 2). Ας ξεκινήσω λοιπόν.
Φτάσαμε στον χώρο εγώ, ο Thief και το Μέλλον λίγα λεπτά νωρίτερα από τις 9, ώρα επίσημη που άνοιγαν οι πόρτες. Καθόμαστε στο μπαρ μέχρι να μαζευτεί ο κόσμος και να ξεκινήσει το opening act των Acte Vide. Παραγγέλνουμε ποτά για μας και χυμό με γρεναδίνη και διάφορες περικοκλάδες να στολίζουν το ποτήρι, για το Μέλλον. 
Έρχεται υπεύθυνος για την συναυλία του δίνουμε τα εισιτήριά μας και μας ενημερώνει ό,τι ο μάστερ θ' αργήσει γιατί είχε καθυστέρηση η πτήση του και θα ξεκινούσαν κατά τις 10:30. Κοίταξα τον Thief με αγωνία καθώς άρχισαν να με ζώνουνε τα φίδια. Το Μέλλον μες στην τρελή χαρά να επεξεργάζεται τον χυμό του και να 'χει πιάσει συζήτηση με τον μπάρμαν εντυπωσιασμένο ήδη από τα ζογκλερικά κόλπα που προηγήθηκαν κατά την παρασκευή των ποτών.  Έχει περάσει μια ώρα και ο δεύτερος γύρος ποτών είναι γεγονός. 
Συζητάω με το Μέλλον για να μην βαρεθεί και μετά κάνω μια βόλτα μαζί του μέχρι το μοναστηράκι για να σπάσουμε την αναμονή. Το κρύο όμως επέτρεψε μόνο μια σύντομη γύρα γύρω από την πλατεία, ενατένιση των φωταγωγημένων αρχαιοτήτων και του βράχου (Athens by night κι έτσι)  όπως φαντάζει από κάτω. Όλα ωραία και επιστρέφουμε στον χώρο όπου μας έρχεται η τσιγαρίλα απότομα καθώς ο κόσμος είχε αυξηθεί κι μαζί της και η πρώτη δυσανασχέτηση. 


Arte Vide
Έντεκα παρά ανοίγει η σκηνή και κατευθυνόμαστε προς τα κει. Δεν αργούν ν' ανέβουν οι Arte Vide και ξεκινούν να εξιστορούν την ηλεκτρονική πειραματική ιστορία τους. Πρώτη φορά τους άκουγα και αυτό που αποκόμισα δεν ήταν κάτω από ιδανικές συνθήκες καθώς το μυαλό μου ήταν στο Μέλλον που άρχισε να βαράει παράκρουση από την μεγάλη αναμονή και τώρα πρόσθεσε και τον πειραματισμό... too much και δεν του ρίχνω άδικο. "Μη με ξαναφέρεις σε τέτοια συναυλίααα". Πάντως οι Arte Vide μου φάνηκαν ενδιαφέροντες. Τελειώνει το σετ τους και πάλι... ναι, ναι, αναμονή. Σειρά του Thief να απασχολεί τον έξαλλο και ταλαιπωρημένο πια Ήρωα No 1. 


The Magic Man on stage
Tuning the 12-string acoustic
Και ναι λίγο πριν τα μεσάνυχτα εμφανίζεται ο μαγικός άνθρωπος πάνω στην σκηνή. 
"It is a bad day today. I arrived a half an hour ago" !!!!!!!!!!!!
Μια παρέα Ιταλών που ήταν πάρα δίπλα αστειευόμενη τον ρωτάει αν πέταξε με Alitalia για να σπάσει ο πάγος.
Αφού κουρδίζει την δωδεκάχορδη ακουστική κολλητή του, ξεκινάει με το Love is the Plan, the Plan is Death έτσι για να ζεσταθούμε. Το Μέλλον καθισμένο στην άκρη της σκηνής παρακολουθεί επιτέλους τον λόγο της ταλαιπωρίας του, εκστασιασμένο και αποκαμωμένο.  Ο Thief τραβάει φωτογραφίες με το κινητό, το μόνο διαθέσιμο μέσο γι αυτό και τόσο σκοτεινές.


The Future
Δεύτερο το We who Stole the Dream κι εγώ να έχω κονιορτοποιηθεί και να φοβάμαι να βάλω τα κλάματα απ' την συγκίνηση μην τυχόν και μεταμορφωθώ σε... λάσπη.  Τρίτο και τελειωτικό το Her Smoke Rose up for Ever. Ναι θαυμάσιο και χαριστική βολή για τους τρεις αλλά για έναν επί πλέον λόγο στον καθένα μας. Το Μέλλον "Πως πάνε έτσι τα χέρια του;" με βλέμμα θαυμασμού και απορίας λίγο πριν βγει νοκ άουτ το ίδιο. Ο Thief καταχαρούμενος που κατάφερε να αιχμαλωτίσει ολόκληρο το θαύμα στο κινητό του, μπροστά στο θέαμα ενός εξαντλημένου μέλλοντος από την μία αλλά και αντιμέτωπος με το 16ωρό εργασίας την επομένη από την άλλη, υποχώρησε. 12:20. Εγώ πάνω που βρισκόμουν σε νιρβάνα, έπρεπε να φροντίσω για το Μέλλον γιατί αυτό είναι πάνω απ' όλα. Χρειάστηκε  - τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά - μετά το τρίτο μόλις κομμάτι να μείνω με το "μαγικό ραβδί" στο χέρι. Από κει και πέρα σηκώνω τα χέρια ψηλά καθώς δεν γνωρίζω τι ακολούθησε. Πραγματικά ήθελα τόσο πολύ να μείνω ως το τέλος αλλά δεν μπορούσα και το καταλαβαίνετε, ελπίζω. 

Την επομένη το Her smoke... είχε καρφωθεί για τα καλά στον εγκέφαλό μου προκαλώντας μου τέτοια πλήρωση που δεν κατάλαβα πότε πήγα στην δουλειά, πότε πέρασαν οι ώρες, πότε γύρισα και ακόμα είμαι υπό την επήρεια του. 
Μια πραγματική εμπειρία και για τους τρεις μας. Σήμερα 8/12 παίζει στην Λάρισα και αύριο 9/12 στην Θεσσαλονίκη. Να πάτε οπωσδήποτε να τον δείτε τον Μάστερ.
Και για να μην σας αφήσουμε έτσι πάρτε μια ιδέα από το βίντεο που τράβηξε ο Thief. Κλείστε τα μάτια κι αφεθείτε. 


2 σχόλια:

lemonostiftis είπε...

Το Μέλλον έχει μέλλον, μπράβο του. Άντε να τον καμαρώσουμε και πάνω στη σκηνή!

fool είπε...

We will dear we will.