14.6.12

The Call Of Cthulhu
Ο μεγαλύτερος ίσως συγγραφέας του σύγχρονου φανταστικού, ο Howard Phillips Lovecraft, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890 στο Providence και πέθανε εκεί στις 15 Μαρτίου  του 1937. Ήταν ένας άσημος συγγραφέας, στοχαστής και πολύ παράξενος άνθρωπος. Δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για αυτόν όπως και για όλους τους ιδιαίτερους  ανθρώπους που έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο. Ο Lovecraft μπορεί να ιδωθεί σαν μία προσωποποίηση αυτών των ιδιαίτερων ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν... αθόρυβα.
Ταξιδιώτης πλούσιος σε οράματα αλλά φτωχός σε χρήματα, χρησιμοποιούσε μικρά τοπικά τρένα και φτηνά λεωφορεία. Οδοιπόρος τις περισσότερες φορές αφιέρωνε τις μικρές του περιπλανήσεις στο να συζητά με γέροντες ξεχασμένους από τον κόσμο και να μελετά την ιστορία των πόλεων που έστεκαν  απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο.
Αφήνει τα σεντόνια και το μαξιλάρι του και πετά έξω από το παράθυρο μέχρι τον λόφο των ονείρων.
Πολύ συχνά οι τόποι των νυχτερινών περιπλανήσεών του ξαναζωντάνευαν πάνω στο χαρτί όταν έγραφε, για να τον στοιχειώσουν με το μυστήριο τους  που ο ίδιος το μεγάλωνε ακόμα πιο πολύ.
Έπλασε ολόκληρους κόσμους και ήταν ο μοναδικός κάτοικός τους. Κόσμους οι οποίοι αναδύθηκαν στον δικό μας και έγιναν κομμάτι του. Στράφηκε απέναντι στην πραγματικότητα και μας έδειξε μία άλλη όπου ο άνθρωπος δεν διαφέρει από τους θεούς του. 
Το βασικό θεμέλιο των ιδεών του είναι ότι υπάρχει κάποιο λάθος στη διάκριση των κόσμων που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σαν πραγματικούς και φανταστικούς, ο διαχωρισμός είναι αυθαίρετος και τίποτα περισσότερο από τη γνώμη της πλειοψηφίας.

Αρχαίοι θεοί, φαντάσματα, παραμορφωμένα τέρατα, ο Cthulhu που κοιμάται στο θαλάσσιο θρόνο του και ονειρεύεται την στιγμή που τα άστρα θα τον καλέσουν για να επιστρέψει στο βασίλειό του (και όταν θα γίνει αυτό όσο και να ουρλιάζετε κανείς δεν θα σας ακούσει).ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΙΩΝΩΝ 
ΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
H. P. LOVECRAFT
   Υγ:  Ο ιδανικός υποψήφιος για τις ελληνικές εκλογές.


     H.P. Lovecraft - It's about time

11 σχόλια:

Suicide Dots είπε...

The Call Of Cthulhu:)

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από τις βουτιές στην φαντασία!!

Thief είπε...

Είδα στον ύπνο μου το σχόλιο σου και συμφωνώ απόλυτα με αυτό . Όταν ξυπνήσω και αφήσω το υποθαλάσσιο παλάτι μου θα ψάξω να σε βρω !!!

fool είπε...

@ Suicide Dots: Ακριβώς! Επίσης σου απαντώ ετεροχρονισμένα στην ερώτηση για το αν μ' άρεσε το καινούριο BJM και σου λέω ένα μεγάλο ΝΑΙ. Πάρε και αφιέρωση τα δύο δισκάκια που ανάρτησα μόλις γιατί μου ήρθες στο μυαλό ειδικά με τους Your Reflection.

Ten Thousand Eyes είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτηση. Νομίζω πως ο H.P. Lovecraft ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Ίσως ποτέ στη ζωή του δεν είχε ονειρευτεί αυτό που δημιούργησαν οι ιστορίες για τους κόσμους που έφτιαξε. Ίσως τους έφτιαξε για τον ιδιο για να κατοικήσει εκεί μετά θάνατον ως ένας από τους Παλαιούς... Μου άρεσαν όλες οι ιστορίες του, ιδιαιτέρως οι ονειρικές περιγραφές του Άγνωστου Καντάθ και οι Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού. Πρόσφατα είδα και μια ταινία του 1970 με τίτλο The Dunwich Horror. Καταπληκτική, αν και έχει φτωχά ειδικά εφέ, νομίζω πως αποτυπώνει την ατμόσφαιρα με μοναδικό τρόπο. (ρίξτε μια ματιά στο trailer: http://www.youtube.com/watch?v=d_jaF3Wi0yw)

Θα χαρώ να τα ξαναπούμε
-The Psychopomp

fool είπε...

@ Ten Thousand Eyes: Όσο αθόρυβος ήταν ο ίδιος τόσο ηχηρή ήταν η φαντασία του. Είναι πολύ πιθανό να κατοικεί στους κόσμους που έφτιαξε, θα είναι άλλωστε πολύ οικείοι για τον ίδιο!

Ten Thousand Eyes είπε...

Fool, Thief γειά σας. Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα έχω ανεβάσει εδώ την ταινία που έλεγα σε προηγούμενο σχόλιο. The Dunwich Horror. Για όποιον ενδιαφέρεται να τη δει, το λινκ είναι εδώ: http://netkups.com/?d=5800535240656

-The Psychopomp

fool είπε...

Ευχαριστούμε για το λινκ.

Ten Thousand Eyes είπε...

Fool, Thief γειά σας και πάλι. Έχει υπάρξει ένα πρόβλημα με το προηγούμενο link. Νέο και τελειωτικό είναι αυτό: [http://netkups.com/?d=f6a000b3b6335]. Συγγνώμη για το μπέρδεμα.

-The Psychopomp

fool είπε...

Κανένα πρόβλημα για το μπέρδεμα.
Άρα το σωστό λινκ είναι το δεύτερο, ok.

Thief είπε...

Τελικά η ταινία ειναι παραπλανητική και κατευθυνόμενη και μπορω να δώ για ποιο λόγο έγινε .
Η αλήθεια είναι διαφορετική.

fool είπε...

Τα φτωχά εφέ είναι πταίσμα μπροστά στην διαστρέβλωση. Καμία σχέση. Πιστεύω πραγματικά ότι ο Edward Davis Wood θα έφτιαχνε μια πιο αληθινή ταινία απ΄ αυτή.