26.10.11

Η Δολοφονία Της Γοργούς Μέδουσας


Ας μιλήσουμε για έναν μύθο. Αυτόν της Γοργούς Μέδουσας, ενός πλάσματος της θάλασσας που η μοίρα δεν της στάθηκε δίκαια μέχρι τώρα. 
Οι γοργόνες είναι πλάσματα αθάνατα που κατοικούσαν στον Ατλαντικό ωκεανό. Οι μέδουσες είναι τα πρώτα πλάσματα δημιουργίας που ξεπήδησαν από το πλαγκτόν των νερών. Οι ουράνιες και οι γήινες δυνάμεις μορφοποιήθηκαν στο κεφαλόποδο αυτό, που το σώμα του και σήμερα είναι πηγή ηλεκτρομαγνητισμού. Η Μέδουσα ή Γοργώ ήταν αδελφή των γραιών Εννυώ, Πεφρηδώ, Δεινώ και των γοργόνων Σθενώ και Ευρυάλη και αναφέρεται σε πηγές και ως η μόνη θνητή από τις τρεις και πρώην κενταύρισσα από τους γονείς Κητώ και Φόρκυ (σε άλλες πηγές γονείς μόνο της Μέδουσας ήταν η Κητώ και ο Τυφώνας). Τις γοργόνες καταράστηκε η αθηνά σε απεχθή τέρατα λόγω της Μέδουσας. Πάμε να δούμε την ιστορία.
Η Μέδουσα ήταν εξαιρετικά όμορφη, με φιδίσια μαλλιά και μάτια που απολίθωναν όποιον την κοίταζε. Με γλυκιά όψη στο πρόσωπό της, κατείχε μεγάλη γνώση και ήταν βασίλισσα που λατρευόταν από τους υπηκόους της οι οποίοι έφτιαξαν και ένα άγαλμα γι αυτήν το οποίο είχε τις ίδιες ιδιότητες με την Μέδουσα. Τα νησιά που βασίλευε ήταν πλούσια σε μέταλλα με τα οποία μπορούσες να φτιάξεις πολύτιμα όπλα. Η Μέδουσα κατείχε την γνώση του καλού και του κακού, της ζωής και του θανάτου.
Η μικρή αθηνά από την άλλη γεννημένη από την στείρα λογική του Δία ήρθε στον κόσμο βγαίνοντας από το αυτί του χωρίς να είναι καρπός του έρωτα. Αναπτύσσοντας διάφορα συμπλέγματα από αυτή της την διαφορετικότητα ανήγαγε την παρθενία σε υπέρτατη χάρη για να μπορεί να σταθεί στον κόσμο που ήταν ακατανόητος γι αυτήν. Υπήρξε πολύ έξυπνη, επίσημη κυρία των τεχνών και της τεχνολογίας και ανώτερη του Ήφαιστου. Επιδόθηκε σε μηχανορραφίες, δολοπλοκίες και ίντριγκες κάθε λογής και τελικά επιβλήθηκε ως κυρίαρχος πολλές φορές. Παροιμιώδης υπήρξε η κόντρα της με τον Ποσειδώνα που ωστόσο δεν μπορούσε να κερδίσει. Του την φύλαγε όμως...
Η μικρή αθηνά ζήλεψε την ομορφιά της Μέδουσας και επήλθε ρήξη που, όπως αναφέρεται, έφερε σε αντιπαράθεση τις δύο για το ποια είναι ομορφότερη (ομορφιά με την ευρεία έννοια). Κάποτε ο Ποσειδώνας μαγεύτηκε από την ομορφιά της γοργόνας Μέδουσας, τέρατος της θάλασσας, και άρχισε να την πολιορκεί συνεχώς και για πολύ καιρό. Του έγινε έμμονη ιδέα. Αν δεν την κατακτούσε δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ο πόθος στο απόλυτό του. Η Μέδουσα δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται, για την ακρίβεια τον απέφευγε συστηματικά αφού ήταν πολύ φορτικός. Ο Ποσειδώνας για να την ξεγελάσει μεταμορφώθηκε σε άλογο και την παρέσυρε στα ιερά μέρη της αθηνάς όπου την εγκλώβισε και την βίασε. Η μικρή αθηνά μαθαίνοντας τι συνέβη και μη μπορώντας να τα βάλει με τον Ποσειδώνα που μαγάρισε τον ναό της, έστρεψε όλο το μίσος και την εκδικητικότητά της προς την Μέδουσα. Έβαλε τον Περσέα να την αποκεφαλίσει αφού τον προμήθευσε με όλα τα απαραίτητα για την εξολόθρευσή της και έδωσε την διαταγή να της φέρει το Γοργόνειο (κεφάλι της Μέδουσας). Η ίδια αρκέστηκε στον αποκεφαλισμό του αγάλματός της. 
Η δολοφονία, ύπουλα σχεδιασμένη, απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφαίρεσε από τον Ποσειδώνα το αντικείμενο του πόθου του. Καρατόμησε το κεφάλι της θνητής Μέδουσας από το οποίο ξεπετάχτηκαν ο άγριος Πήγασος και ο Χρυσάωρ τα παιδιά της από την ένωσή της με τον Ποσειδώνα. Την έστειλε ακέφαλη αυτήν και το άγαλμα της Γοργούς στον κάτω κόσμο του Άδη. Της έκλεψε την δύναμη και την παρουσίασε  σαν δικιά της αφού οικειοποιήθηκε το Γοργόνειο που το έβαλε να κοσμεί την αιγίδα της. Μάζεψε το αίμα της Μέδουσας και με αυτό έφτιαξε φονικά όπλα. Κυριάρχησε στο βασίλειο της Μέδουσας εκμεταλλευόμενη τον φυσικό πλούτο του για να φτιάξει και πάλι φονικά όπλα. Εξαφάνισε τον μύθο των γοργόνων. Υπέταξε τον Πήγασο δαμάζοντάς τον και χρησιμοποιώντας τον. 
Στο εξής η μικρή αθηνά δείχνοντας το μεγαλείο της κατωτερότητάς της μίκρυνε ακόμα περισσότερο αλλά στα μάτια του κόσμου έδειχνε αντιστρόφως ανάλογα, μεγαλύτερη. 
Η σκοτεινή τοσοδούλα αθηνά, ο πρώτος καταγεγραμμένος τζάμπα μάγκας της ιστορίας.


Theme 1 - clan of xymox by vick

Theme 2-clan of xymox by vick

1 σχόλιο:

ioannis είπε...

Οτι είναι πάνω είναι και κάτω.
Μάλλον η Αθηνά θα πρέπει να πλήρωσε.
Νομίζω ότι η ώρα είναι τώρα.
Δεν θα της αρέσει εκεί που βρίσκεται,και μάλλον σε πολλούς άλλους.
Το γοργόνειο πρέπει να γυρίσει στη βάση του.
ΧΑΙΡΕ.